Ontspannen op vakantie… hoe dan?!

images-10Ontspannen op vakantie gaan, is er íemand die dat kan? Als ik eenmaal vertrokken ben, daalt de rust wel neer, maar de week die eraan voorafgaat? Vreselijk! Zo ook afgelopen week weer…

Mijn dochter had drie toetsen op het programma staan, waarvoor ze hard moest leren. Mijn zoon had zijn spreekbeurt, waarvoor geoefend moest worden. Ook had hij nog een toets en het gesprek over het schooladvies voor het voortgezet onderwijs moest ook deze week op de planning.

Dochterlief klaagde eind vorige week opeens over pijn in haar knie en liep mank, dus hop hop, meteen vier afspraken bij de fysio ingepland. Alsof het feest nog niet compleet was, ontdekten we halverwege de week een barst van zo’n vijftien (!) centimeter in de voorruit van de auto waarmee we op vakantie gaan. Gelukkig bleek er een bedrijf te zijn dat dat tijdig kon fiksen.

Mijn oudste kind werd woensdagavond ziek, mijn jongste kind moet de dag voor de vakantie nog trakteren op school, omdat hij zaterdag jarig is. Zelf ben ik verre van fit, maar moeders blijven gelukkig altijd op de been.

Manlief is op de zaak nog tot de laatste snik hard aan het werk, want met een eigen bedrijf is vakantie altijd een uitdaging. Het werk moet immers voor vertrek wel af.
Om in de avond wat te ontspannen, kijken mijn liefde en ik op Netflix naar de serie ‘Below the Surface’. Gevolg daarvan is dat ik elke dag te laat naar bed ga. Waarom maken ze sommige series zó spannend, dat je tóch elke keer nóg een aflevering kijkt?

Tussen de bedrijven door jagen de lijstjes met alles wat nog moet door mijn hoofd en werk ik ze gestaag af. De skikleding is inmiddels ingepakt, de laatste wasjes zijn gedaan.

Tot slot kreeg ik op de valreep nog een teleurstelling te verwerken. Mijn slotjesbeugel zou op de vrijdagochtend voordat we op wintersport gaan, voorgoed verleden tijd zijn. Helaas zijn de spalk en beugel die ik moet dragen nadat de slotjes eraf zijn, niet op tijd klaar. Ja, ja, ik weet het, er zijn ergere dingen! Maar balen is het wel.

Alles bij elkaar zal ik blij zijn als we eenmaal ‘ontspannen’ vetrokken zijn naar ons weekje wintersport… Vakantie? Ik ben eraan toe.

Een gedachte over “Ontspannen op vakantie… hoe dan?!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s