Two down, two to go!

HealthyLieve Merlijn,

Inmiddels ben ik al twee weken alcoholvrij! De tijd gaat snel en ik begin er nu wel aan te wennen.  De eerste week had ik het er echt heel moeilijk mee. Het leek wel of mijn leven alleen maar uit feestjes en etentjes bestond. En zonder alcohol moet dat toch wel saai zijn, dacht ik. In het begin voelde het als grappig; “ik ben de bob, dus ik ga aan het water”! Helemaal niet erg, maar bij een heerlijk stuk vlees hoort wel degelijk een rode wijn. Maar nee, ik blijf sterk. Mijn vriend genoot van zijn heerlijke wijntjes en als een verslaafde wilde ik perse even ruiken.
Stom natuurlijk en ik moest meteen denken aan de periode dat ik gestopt ben met roken. Even ruiken en eigenlijk een trekje of in dit geval een slokje willen nemen. Nee, ook nu heb ik het niet gedaan.
Ook al drink ik niet veel, ik vind het toch frappant dat ik dit soort verslavingsverschijnselen vertoon. En na 5 dagen kwam het, een hele diepe slaap en niet een maar meerdere nachten. Wat is dat een fijn gevoel, mijn doorzettingsvermogen wordt beloond. Na 10 dagen het volgende voordeel, mijn huid begint er beter uit te zien. Alleen maar voordelen en dat al na 10 dagen. Ik ben benieuwd welke veranderingen ik nog meer bewust dan wel onbewust mag meemaken. Zou het verlangen naar een goed glas wijn bij een heerlijke maaltijd verdwijnen? De tijd zal het leren.

Groeten, Bianca

Lieve Bianca,

Bij mij zitten er nu bijna twee weken op. Zaterdag 4 maart begon mijn periode van 30 dagen zonder alcohol. Na een fijne week wintersport, die gepaard ging met de nodige drankjes, was ik er eerlijk gezegd ook wel aan toe.
Op de piste tijdens de lunch rond 12.00 uur al een lekker biertje bestellen was heerlijk, maar na een week met het dagelijks nuttigen van alcoholische dranken, werd het echt tijd om pas op de plaats te maken. Misschien komt het door die vakantie dat het me nu zo makkelijk af gaat om niet te drinken, ik weet het niet. Ik moet bekennen dat ik van te voren echt had verwacht dat ik het heel lastig zou vinden om geen alcohol te drinken. Het tegenovergestelde blijkt waar: het gaat me tot nu toe heel makkelijk af, het kost me totaal geen moeite. Zelfs niet tijdens een feestje bij ons thuis afgelopen weekend. Voor het eerst in mijn leven dronk ik alcoholvrij bier. Ter afwisseling van thee, Spa rood, Rivella en Coca Cola zero, was dat wel even fijn. Al die zoete frisdranken vind ik namelijk niet lekker en bovendien zitten ze boordevol suikers, wat ik ook niet wil.
Wat me opviel tijdens dat feestje, was dat dus echt iedereen alcohol drinkt, de meeste mensen ook meer dan een glas. Ik was trots dat ik het niet deed, dat ik het kon, dat ik mezelf er niet ongezellig door vond. Waar ik voorheen na zo’n feestje moe was en het effect van de alcohol merkte, was ik nu nog fit en helder en dat gaf echt een lekker gevoel.
Andere voordelen die ik heb ervaren zijn het feit dat mijn huid er frisser uitziet, dat ik beter slaap en dat ik scherper ben in mijn hoofd. Die dingen zijn voldoende om te beseffen wat alcohol eigenlijk met je doet. Best schokkend vind ik het verschil dat ik merk. En dat voor een matige drinker! En tja, de kilo’s vliegen er ook af. Dat was geen doel, maar is toch wel een fijne bijkomstigheid.
Ik twijfel er dus geen moment aan of ik die 30 dagen zal volhouden. Het bevalt me eigenlijk wel. Een geheelonthouder zal ik op de lange termijn wel niet worden, maar minder drinken dan ik voorheen deed, gaat zeker gebeuren.
Even volhouden nog!

Liefs, Merlijn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s