Het oog wil ook wat…

image3-21

Vorige week, tijdens mijn zeswekelijkse behandeling bij de schoonheidsspecialiste, vroeg ik haar: “Loes, wat is jouw ervaring met wimper extensions?” “Nou Merlijn, dat is ook toevallig, dat gaan we hier binnenkort ook doen in de salon!” was haar reactie. Omdat ik al een aantal vrouwen met wimper extensions ken, was ik er zelf ook nieuwsgierig naar geworden. Tijdens de behandeling kon ik Loes dus mooi even het hemd van het spreekwoordelijke lijf vragen.

Ze vertelde me precies hoe die behandeling in zijn werk gaat en hoe de wimper extensions in het dagelijks gebruik zijn. Ik houd niet van hele ingewikkelde toestanden namelijk, vooral niet ’s ochtends vroeg. Het verhaal van Loes klonk goed, ik wilde dit wel eens proberen. Haar extensions had ik al een keer gehad en dat beviel ook uitstekend, dus waarom nu niet eens iets nieuws proberen?

Op de Facebookpagina van Schoonheidssalon Ambachtspad zag ik vorige week een oproep, waarbij ze op zoek waren naar vrouwen die wimper extensions wilden laten zetten voor een schappelijk prijsje. Ik meldde mij dus direct aan en afgelopen dinsdag was het zover: op Valentijnsdag lag ik op de behandelstoel bij Tessa. Klaar voor mijn wimper-avontuur.

Tessa is de wimper-expert bij de salon. Ze begon met het reinigen van mijn ogen met een speciaal schuim. Mijn oogleden moesten heel goed vetvrij worden gemaakt, anders zou de lijm niet goed hechten. Nadat Tessa het schuim had aangebracht en met een speciaal borsteltje mijn wimpers had geborsteld, werden mijn ogen gespoeld met water. Alles gebeurde zeer consciëntieus, wat mij een geruststellend gevoel gaf. Het zijn tenslotte je ogen en die zijn toch kwetsbaar.

Tessa vertelde bij elke handeling wat ze ging doen. Ik moest bijna twee uur mijn ogen dichthouden en het was erg prettig precies te horen wat er gaat gebeuren. Voordat de wimpers geplaatst konden worden, werden de wimpers van mijn onderste oogleden afgeplakt met tape, zodat de lijm van de bovenste wimpers niet aan de onderste wimpers zou plakken. In dat geval zou ik mijn ogen niet meer kunnen openen en dat wil je toch te allen tijde voorkomen.

Daarna begon het echte werk: het plaatsen van de wimpers. Met de grootste precisie werden vijf wimpers op mijn linkerooglid geplaatst, waarna er vijf op mijn rechterooglid werden gezet. Zo wisselde dat af, tot er per oog tachtig wimpers bij waren gezet. Tessa was heel blij met mij als klant, want ik had volgens haar de perfecte wimpers voor extensions: lang en stevig. Tijdens de behandeling kreeg ik een branderig gevoel in mijn rechteroog. Gelukkig kon Tessa dat oplossen door met een luchtpompje af en toe lucht op mijn oog te blazen. 160 wimpers en dik twee uur verder was Tessa zeer enthousiast en tevreden over het resultaat. Ik begon ondertussen steeds nieuwsgieriger te worden!

Uiteindelijk ging het tape eraf en mocht ik mijn ogen open doen. Toen ik in de spiegel keek, was ik heel verrast. Wat was het mooi geworden! Het zag er zó natuurlijk uit, echt prachtig! Voortaan houd ik dus tijd over ’s ochtends: alleen wat mascara op de wimpers van mijn onderste oogleden, maar verder zijn mijn wimpers gewoon mooi als ik mijn bed uitstap. Tessa gaf me een borsteltje mee, waarmee ik twee keer per dag mijn wimpers moet borstelen, om te voorkomen dat ze aan elkaar gaan zitten. Waar ik verder op moet letten, is dat er geen reinigingsproducten die olie bevatten op mijn wimpers komen. Omdat er dagelijks wimpers uitvallen (natuurlijk proces bij iedereen), heb ik over drie weken een afspraak om mijn wimpers weer te laten opvullen.
image4-17
Ik ben nu ongeveer twee weken 43 jaar en geloof me als ik schrijf dat je dat echt wel begint te zien, vooral als ik ’s ochtends mijn bed uit stap. Ik merk dat ik meer moet ‘ontkreukelen’. Die rimpels en die grijze haren accepteer ik met liefde; ze laten zien dat ik een en ander heb meegemaakt in het leven. Al sinds mijn tienerjaren gebruik ik make-up, omdat ik er graag verzorgd uitzie. Het oog wil ook wat tenslotte. Nu is die make-up dus nauwelijks meer nodig. Tijd over voor een extra kopje koffie voortaan 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s