Doe niet zo ongezellig!

Bianca en ik gaan samen meedoen aan IkPas. Hoe dat gaat? Dat lees je de komende weken in onze gezamenlijke blog!

Lieve Merlijn,

image1-45Over een maand is het zover, in april weer een jaar ouder, wijzer en nog gezelliger; 47! Ze zeggen dat het leven begint na 40, nou daar kan ik over mee praten. Na mijn 40e ben ik absoluut de gezelligheid op gaan zoeken. Voor iemand die tot haar 40e nooit dronk heb ik de ‘verloren tijd’ absoluut ingehaald. Voorzichtig begonnen met een roseetje in de zomer, daarna op zijn tijd een wijntje bij een etentje of zomaar op een feestje. Standaard een limoncello in de pizzeria en de gin tonics zijn tegenwoordig niet meer aan te slepen. Als moeder van twee pubers vind ik dat ik mijn ontspanning best wel op mag zoeken in de kroeg met vriendinnen, gezellig uit eten gaan en af en toe een terrasje pakken. En daarbij hoort inmiddels standaard een lekker wijntje. Een, twee of drie glazen dat maakt niet uit. Een, twee of drie avonden achter elkaar, dat maakt zeker wel uit. Ik begin aan mijn lichaam en geest te merken dat het absoluut gezellig is maar toch niet zoals het hoort. Misschien is het tijd om de uitdaging met mezelf aan te gaan om niet te drinken. Om te ervaren hoe het voelt om ‘niet gezellig’ te zijn. Voor mij is het in ieder geval de komende 30 dagen (of misschien wel 33 ;-)) “Nee, ik pas!”

Doe je mee?

groeten Bianca

Lieve Bianca,

image2-22Ja, ik doe mee! Zoals je weet houd ik wel van een drankje. Bij voorkeur speciale biertjes, waar ik tegenwoordig zelfs een app voor op mijn telefoon heb om ze te beoordelen. Het sluipt erin, elke dag een alcoholische versnapering. Omdat de bieren die ik drink vaak meer alcohol bevatten dan gewoon pils, houd ik het meestal ook bij eentje. Maar de afgelopen maanden sloop het er langzaam in. Elke dag een drankje en in het weekend vaak wat meer, dat vind ik echt niet oké.
Bovendien merkte ik dat ik, als ik niet helemaal lekker in mijn vel zat, een biertje nam om dat probleem op te lossen. Denken dat drank ontspant en dat je dan lekkerder slaapt, terwijl je weet dat het tegendeel waar is.
In mijn leven zijn er zo vaak momenten waarop er om mij heen gedronken wordt. ‘Voor de gezelligheid’, dat wel, maar moet daar dan perse altijd drank bij? Ik denk het niet. Na mijn skivakantie doe ik dus met je mee: 30 dagen geen alcohol. Ik weet dat het ons gaat lukken, al zal ik het soms echt wel enorm ongezellig vinden. Drank is nu eenmaal lekker. Het helpt mij dat we dit samen gaan doen en ik ben nieuwsgierig naar de ervaring die het ons zal opleveren.
Op jouw verjaardag proosten we dan op het behaalde doel, met spa rood, of met een gin tonic?

Liefs, Merlijn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s