Een lege bladzijde…

Het nieuwe jaar is alweer twee dagen onderweg. Na een hele gezellige oudejaarsavond, werd ik op nieuwjaarsdag rond een uur of tien wakker. Terwijl man, kinderen en hond nog in diepe rust waren, ben ik de kerstboom af gaan tuigen en de andere kerstprullaria op gaan ruimen.  Hoe zeer ik mij altijd verheug op de feestdagen in december, hoe fijn vind ik het ook altijd als ze weer achter de rug zijn. Ruimte in mijn huis en weer over tot de orde van de dag. In plaats van ontbijtjes met croissants, roerei en vers geperst sinaasappelsap, gewoon weer een smoothie met fruit.

Op oudjaarsdag ben ik altijd enorm sentimenteel. Ik neem dan met mezelf het afgelopen jaar door en sluit het af om middernacht. Met een flinke ratelband knallen we dan het oude jaar eruit, alle slechte dingen weg, alle mooie dingen in herinnering. En dan ligt daar het nieuwe jaar, als een lege bladzijde in een nieuw notitieboekje.

img_3137Ik houd ervan, zo’n fris, nieuw jaar. Alsof de teller weer even op nul staat. In plaats van goede voornemens stel ik mezelf doelen. Voor mij klinken doelen een stuk concreter dan goede voornemens. Dit jaar wil ik meer boeken lezen, beter de krant lezen en het nieuws volgen, mijn contacten beter onderhouden en meer musea bezoeken. Mijn doelen hebben dus vooral te maken met verrijking van mijn geest.

Natuurlijk ga ik ook dit jaar door met lekker en gezond koken, veel aandacht geven aan mijn kinderen en gezin, lekker sporten en hard werken. Dat zijn voor mij echter geen aparte voornemens meer, die dingen zijn inmiddels onderdeel van mijn leven geworden.

Wat betreft dat sporten hoop ik dat 2017 een beter jaar wordt dan 2016. Met mijn heupblessure gaat het gelukkig beter en ik ga deze week voorzichtig weer proberen het hardlopen op te pakken. De wekelijkse wandelingen met Bianca houd ik er ook in, die bevallen uitstekend. Ook de racefiets roept mij dagelijks vanuit de schuur. Dat roepen zal ik binnenkort ook echt niet meer kunnen negeren.

De eerste maanden van het jaar staan bij mij ook in het teken van verjaardagen. Morgen wordt mijn man Remko 50, een maand later ben ik zelf jarig en mijn moeder en zoon zijn ook nog jarig in deze periode. Veel feestjes en gezelligheid dus. Waar veel mensen de alcohol na 1 januari (even) vaarwel zeggen, is dat bij mij een uitdaging. Minder drinken is toch ook voor mij wél een goed idee, daarom voor mij voorlopig alleen in het weekend een drankje.

Voorlopig staat de agenda in januari alweer vol met allerlei leuke afspraken. Bioscoop, eten met vrienden, uit eten met vriendinnen en met de kinderen naar het ‘Kinderen voor kinderen kerstvakantieconcert’. Ik ga dus in 2017 gewoon door met genieten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s