Heel Merlijn bakt…

Vorig jaar leerde ik Martine Trouw kennen. We ontmoetten elkaar bij meditatieles. Martine bleek darmtherapeute en natuurvoedingsdeskundige te zijn en heeft haar eigen praktijk: ‘An apple a day‘. In deze tijd van het jaar organiseert zij workshops, die zij ‘Verantwoord Sinterklaas’ noemt. Op de Facebookpagina van An apple a day zag ik deze workshop voorbij komen als evenement. Nadat ik geïnformeerd had of er nog plek was, schreef ik me meteen in.

Gisteravond was het zover. Om 20.00 uur stond ik bij Martine op de stoep. Samen met vijf andere vrouwen, die ik grotendeels bleek te kennen, gingen we een avondje verantwoord bakken. Eigenlijk ben ik meer van het koken en bakken vind ik vaak gedoe. Bovendien ben ik geen zoetekauw, waardoor bakken ook minder snel in me opkomt. Maar, omdat ik in deze fase van mijn leven graag nieuwe dingen probeer, stelde ik mij open voor deze bak-ervaring.

Voor iedereen was er een leuke rood-wit geblokte schort en overal stonden bakbenodigdheden. Terwijl we allemaal met een grote beker thee rond de tafel zaten, vertelde Martine iets meer over haar praktijk en welke rol suiker in haar leven speelde. Ze liet ons hele bittere chocolade proeven. Die van 92% cacao vond ik de lekkerste. Vanwege mijn veranderde eetpatroon de afgelopen jaren, was dit voor mij geen onbekend product.

Er waren vijf recepten waar we uit konden kiezen. In duo’s gingen we van start. Martine en ik zouden een kerststol gaan maken. Niet de typische kerststol zoals we die kennen en die ik nooit lekker vind, maar een met bijzondere ingrediënten, zoals rozijnen, cranberry’s, kokosbloesemsuiker, kardemompeulen, speltbloem en geprakte banaan. Heel anders dan anders dus.

Iets bakken met zulke pure producten is iets dat mij erg aanspreekt. Ik kook ook graag met pure ingrediënten, verse kruiden, goed biologisch vlees, ik gebruik nooit kant- en klare zakjes tijdens het koken.

Elk duo maakte iets anders en na afloop verdeelden we alles, zodat iedereen van elk recept het resultaat mee naar huis kon nemen. De sfeer tijdens het bakken was erg goed en ontspannen. Wat is dat leuk, met een groepje vrouwen zo’n avondje in de keuken op een gewone maandagavond!

image1-28Pure ontspanning was dit voor mij. Stap voor stap een recept volgen, rustig in een pannetje roeren en ingrediënten mengen, om uiteindelijk iets heel lekkers te produceren.

Bovendien raakte ik weer helemaal geïnspireerd om meer aandacht te besteden aan mijn eigen voeding. Zoals ik wel eens in eerdere blogs beschreef, ben ik slecht in ontbijten, terwijl ik weet dat die maaltijd juist heel belangrijk is. De gezonde smoothies staan me niet altijd aan als het buiten koud is. Vanmorgen heb ik dus maar weer eens lekkere havermoutpap gemaakt. Beetje tijmhoning erin en smullen maar! Straks ga ik een bezoekje brengen aan de biologische supermarkt en de ingrediënten kopen voor mijn befaamde sportrepen, waarvan ik het recept al eens deelde in een blog.

Momentous 50%Tijdens het schrijven van deze blog genoot ik van een lekkere kop koffie met mijn zelfgemaakte kerststol erbij. Ik kan jullie zeggen: hij is uitstekend gelukt. Laat de kerst maar beginnen!

Een gedachte over “Heel Merlijn bakt…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s