Het is tijd om tijd te maken…

image1-26Hoe het bij jullie zit weet ik niet, maar bij mij is het najaar de drukste tijd van het jaar. Op de zaak is het extreem druk, omdat veel mensen nog ‘even’ een nieuw kunstgebit willen. Thuis kenmerkt deze periode zich door een drukke agenda met veel leuke dingen. Wij hebben een aantal belangrijke verjaardagen in december, de kinderen hebben veel extra activiteiten op school, we vieren Sinterklaas en zijn dit jaar bovendien ook bezig een feest te organiseren voor mijn man (Remko) die in januari vijftig wordt.

Momentous 50%Allemaal hartstikke leuk dus, maar om enig overzicht te houden heb je dan wel goede hulpmiddelen nodig. Sinds dit jaar heb ik, op advies van mijn schoonzusje, de ‘Family Survival Planner‘: een enorm handige kalender, waarop je in een klap de hele maand in beeld hebt. Op die manier creëer ik overzicht. Achterin zitten stickervellen met praktische stickers die je als versiering bij een activiteit kunt plakken. Bovendien ziet de kalender er daardoor meteen een stuk gezelliger uit. Het oog wil ook wat tenslotte. De planner heeft een mooi plekje aan de muur in de wc beneden, omdat dat een plek is waar alle gezinsleden regelmatig komen.

Zo’n kalender vult zich natuurlijk niet vanzelf. Wil je er echt profijt van hebben, dan zul je er met enige discipline mee om moeten gaan. Zo was mijn agenda op mijn iPhone de afgelopen weken alweer aardig gevuld met de nodige afspraken, die nog niet op de family planner stonden. Vanmorgen ben ik er dus weer voor gaan zitten. Een rustig moment op de zaterdagochtend, lekkere kop koffie erbij en afspraken uit de elektronische agenda opschrijven op de planner. Voor de hockey hebben we een app waar alle trainingen, wedstrijden en taken in vermeld staan. Die app moet ik dus ook regelmatig nalopen.

Momentous 50%Remko is niet zo van de agenda. Natuurlijk werk ik dit in de hand door altijd het overzicht te bewaren en ook zijn afspraken op de planner te zetten. Soms ben ik die secretaresse-rol verschrikkelijk zat en ga ik aan zijn kop zeuren. “Als je een afspraak maakt, zet die dan alsjeblieft ook op de planner, anders weet ik er niets van!” De laatste tijd begint mijn gedram en gezeur toch vruchten af te werpen.  Remko heeft zich inmiddels ook redelijk aangeleerd dat hij afspraken noteert. De aanhouder wint!

Zoals ik in eerdere blogs al schreef, houd ik van overzicht. Het geeft rust. Daarnaast vind ik het belangrijk dat wij gemaakte afspraken nakomen en geef ik dit mijn kinderen ook mee in de opvoeding. De family planner helpt enorm goed hierbij. Voor iedereen die behoefte heeft aan rust en op zoek is naar een goed hulpmiddel hiervoor: ik heb de oplossing voor je gevonden 😉

5 gedachtes over “Het is tijd om tijd te maken…

  1. Voor je rust lijkt het me zinvol om in dit digitale tijdperk al jullie afspraken in 1 app onder te brengen. Iedereen kan zien of de tijd voor zijn activiteit nog beschikbaar is.

    Like

  2. Wij hebben hem ook, hing in de keuken en deed er niks mee. Sinds etentje bij jullie ook op toilet gehangen (vond foto’s en dingen aan de muur van wc altijd vies maar weggooien kalender was anders ook weer zonde) en het werkt! Dus dank 😉

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s