Je bent wat je eet…

Vannacht sliep ik weer eens slecht. Rond een uur of vier werd ik wakker. Ik had het warm, kon mijn draai niet vinden en tegelijkertijd voelde ik dat ik moe was. Klaarwakker was ik. Vandaag voel ik mij dus enigszins geradbraakt, alsof ik opeens weer een baby had voor wie ik er ’s nachts uit had gemoeten.

Met ups en downs gaat het deze week. De ene dag barst ik van de energie, de andere ben ik intens moe en maalt mijn hoofd. Ik kies er bewust voor om niet te zwelgen in dat terneergeslagen gevoel van lamlendigheid. Zoals dat bij me past, pak ik dat gevoel aan en zoek ik naar manieren om mij weer beter te voelen.

‘Naar buiten en bewegen!’ zei ik tegen mezelf. Ik maakte een flinke wandeling met mijn hond Spikey. Genieten van de zon op mijn huid en de weldadige rust in het park. Onderweg maakte ik een paar foto’s. Prachtige Hollandse luchten zag ik. Mensen die mij goed kennen, weten dat ik daar heel blij van word.

Toen ik thuis kwam heb ik een verrukkelijke smoothie gemaakt, barstensvol vitaminen. Ik bedacht me dat we voor vanavond nog geen eten hadden en dat ik maar eens een van mijn vele kookboeken uit de kast moest trekken. Echt puf om te koken had ik niet, maar ‘als je geen zin hebt, dan maak je maar zin’. Werkt dus ook met koken 😉

In een kookboek van Rens Kroes vond ik een recept van Indiase linzensoep. Ik ben groot liefhebber van soep maken én eten, dus nadat ik de benodigde boodschappen in huis had gehaald, ging ik aan de slag. Nu staat er een grote pan met linzen, uien, knoflook, kruiden, bouillon, zoete aardappel en winterpeen te pruttelen. Een en al gezondheid, powerfood!

Vanavond wat naanbrood erbij en we hebben een makkelijke, gezonde en lekkere maaltijd.  Wedden dat ik mij morgen weer super fit voel?

Maak jij wel eens soep? Deel het recept met me!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s