Een andere koers…

Sinds ik begon met bloggen publiceerde ik 36 blogs. Vaak gingen ze over wielrennen of hardlopen en ook schreef ik regelmatig over onderwerpen die mij privé bezig hielden of houden. Omdat ik zo van schrijven houd en ik me na het publiceren van een blogpost altijd een blijer mens voel, heb ik besloten om vaker berichten te publiceren. De blogs zullen korter zijn en gevarieerder van onderwerp. Een nieuwe koers dus.

Vanmorgen lag ik bij Marloes op de massagebank. Drie weken geleden was ik zo slim geweest om een paar dagen na mijn intensieve sportweekend een lichaamsmassage bij Feel Good Marloes Hansen in te plannen. Normaal ga ik ongeveer eens per drie weken naar Marloes voor een rug-, nek-, schoudermassage. Vandaag nam zij mijn hele lijf onder handen.

Tijdens de massage raakten we aan de praat over sporten en gezond eten. Ik vertelde Marloes dat ik altijd zo’n moeite heb met ontbijten. Ik ben daar gewoon niet zo goed in. Echt trek heb ik ook niet om half acht ’s ochtends. Natuurlijk weet ik dat het ontbijt een van de belangrijkste maaltijden van de dag is. Ik voel mij dus altijd schuldig als ik weer snel een boterham naar binnen heb gepropt. Bovendien heb ik na het eten van brood altijd heel snel weer honger. Meer fruit en groente dus, minder brood eten.

Marloes vertelde me over de smoothies die zij altijd maakt als ontbijt. Ik heb dat ook een hele tijd gedaan, maar deze gewoonte was op de een of andere manier weer wat in het slop geraakt. Behalve gezond eten, wil ik ook graag nog een kilo of twee á drie afvallen. Nee, dat is niet keihard nodig. Toch voel ik me net iets lekkerder als ik rond de zestig kilo weeg. Afvallen lukt bij mij altijd goed door minder koolhydraten te eten en minder alcohol te drinken. Daar ben ik dus vandaag mee begonnen!

crwbymoxeaa58kj-jpg-largeMarloes inspireerde me tot het maken van deze verrukkelijke smoothie:
– handje verse spinazie
– 3/4 avocado
– handje aardbeien (diepvries of vers)
– 3/4 banaan
– 10 blaadjes verse munt
– water (naar behoefte)

Het resultaat was verbluffend lekker! Vandaag was deze smoothie mijn lunch, maar morgenochtend maak ik een andere variatie als ontbijt.

Maak jij wel eens een smoothie? Leuk als je het recept met me deelt!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s