Genieten van de kleine dingen…

Momentous 50%Deze blog gaat over genieten. Genieten van de kleine dingen in het leven. Omdat het leven mij soms aanvliegt, mijn hoofd regelmatig overloopt en ik mijn focus dreig te verliezen, is genieten van de natuur en de frisse buitenlucht voor mij extra belangrijk. Ik word rustig van de wonderen der natuur en van buiten zijn. Vaak nemen we de wereld om ons heen voor lief en dat is zonde. Ik beleef die momenten buiten echt intens en vind het kleine cadeautjes aan mezelf.

Elk jaar is het daarom weer een feest als de lente is begonnen. Narcissen en tulpen schieten uit de koude grond omhoog en lichtroze en witte bloesem duikt overal op. Voor mij is dit misschien wel de mooiste periode in het jaar. Het voelt alsof je voortdurend in een ansichtkaart loopt.

De rondjes met mijn hond werden dus wat langer de afgelopen tijd. Ik stond vaak stil om weer een ‘genietmomentje’ te vangen in een foto. Vooral als je onder zo’n bloeiende appelboom gaat staan en naar boven kijkt, dat levert vaak geweldige foto’s op. Als de lucht erboven knalblauw is, of met van die fijne Hollandse wolkenluchten als achtergrond, levert dat de beste foto’s op.

Bij de Pieterskerk in Leiden staan voor en naast de kerk Japanse kersenbomen. Dat zijn voor mij de kampioenen van de bloesem. Elk jaar houd ik in de gaten of deze bomen al in bloei staan, want de bloeiperiode is maar heel kort en als het een keer hard waait is het voorbij. Dit jaar heb ik het gelukkig weer kunnen aanschouwen. Toppunt van genieten! Wat een geluk dat ik op een zaterdag in Leiden in de stad was. Ik was er namelijk vier dagen later weer en toen was de bloesem al veranderd in blaadjes. Ik had die bloeiende kersenbomen ook dit jaar toch maar mooi weer even meegepakt!

In mijn eigen tuin staat ook een juweeltje: de magnolia. Deze boom stond er al toen wij dit huis tien jaar geleden kochten en biedt in de zomer schaduw als natuurlijke parasol. In de lente schittert deze boom met lichtroze bloemen. Je veegt je daarna een ongeluk, zoveel blad komt er vanaf, maar dat mag de pret zeker niet drukken. Het ene jaar staat de magnolia eind maart al in bloei, het andere jaar pas in april. Als het een paar dagen zonnig en warm is, dan gaat het hard en barsten de knoppen open.

Helaas is het nu weer voorbij. Door de regen van de afgelopen dagen ziet de bloesem die nog resteert er zelfs wat vies en bruin uit. Maar ook dit hoort erbij en wat nu volgt is het heerlijke frisse groen dat je overal ziet opdoemen. Blijven genieten dus!

Momentous 50%Wat nou eigenlijk de zin van deze blog is? Ik probeer je te laten zien dat er zoveel moois is om je heen. Ga naar buiten, kijk om je heen en zie hoe mooi de natuur is!

Zo simpel dus. Niets meer, niets minder.

Een gedachte over “Genieten van de kleine dingen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s