Relax!

images-5
Op mijn buik lig ik, mijn gezicht op een zachte handdoek. Warme olie wordt op mijn rug geschonken. Ik voel mijn lijf ontspannen. Dan volgt de aanraking van fluweelzachte, maar stevige handen. Ze onderzoeken mijn lijf. Mijn nek, mijn schouders, mijn rug, de bovenkant van mijn billen. Spanning, knopen, stramme spieren. Op sommige plekken houden de handen stil en wordt er flink gedrukt. Pijn is fijn, dat klopt dus echt in dit geval. Je voelt dat er wat nodig is in je lijf om die pijnlijke plekken weg te krijgen. Stress slaat zich op in je lijf. Hoe ik ook probeer om dat te voorkomen, het lukt helaas nooit helemaal.

Via via kwam ik terecht bij Marloes Hansen. Zij is fysiotherapeut en heeft daarnaast haar eigen massagepraktijk: Feelgood Marloes Hansen. Ik had wel eerder massagebehandelingen gehad, door verschillende mensen. Dan weet je ook wat je prettig vindt. Ik houd dus van stevig. De eerste keer dat ik Marloes zag, dacht ik: ‘leuke meid, sportieve look, klein, ik ben benieuwd wat zij met haar handen kan’.

De massageruimte van Marloes ademt een prettige sfeer uit. Wit en grijstinten, verzorgd, net als Marloes zelf. Ik voelde me direct bij haar op mijn gemak. Omdat Marloes fysiotherapeut is, merk je meteen haar deskundigheid. Tijdens de massage heb je het idee dat ze in haar hoofd een lijstje maakt van de knelpunten. Daarna volgt de uitvoering van het stappenplan. Stap voor stap worden de problemen aangepakt.

Tijdens het masseren praat Marloes met me. We hebben een klik, het zijn leuke gesprekken. Teveel praten kan storend zijn tijdens zo’n behandeling, maar Marloes weet precies de juiste balans hierin te vinden.

Na afloop blijf je nog even liggen en dan moet je langzaam overeind komen. Heel rustig, want je hebt een half uur op je buik gelegen met je ogen dicht. Dan schenkt Marloes nog een glas water voor je in en is de behandeling klaar.

De dagen na de massage heb ik altijd het gevoel dat de klachten erger zijn geworden. Met name de aanhechtingen rond mijn schouderbladen voelen dan behoorlijk beurs. Maar na een dag of drie is het er opeens: verlichting! Wat voelt mijn lijf heerlijk soepel!

Zeker in de drukke decembermaand zijn deze massages een genot. Even vluchten, ontsnappen uit de hectiek. Je waant je voor een half uur echt in een andere wereld. Ik laat me nu om de drie weken masseren en kijk alweer uit naar de volgende keer. De eerste keer had ik een lichaamsmassage van een uur, de laatste keren heb ik een rug-, nek-, schoudermassage gehad. Die laatste herhaal ik regelmatig, de lichaamsmassage doe ik over een tijdje weer.

De massages zijn cadeautjes aan mezelf, blij dat ik zo’n goede cadeauwinkel heb ontdekt. Dankjewel Marloes!

Een gedachte over “Relax!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s